👉 Gratis beanie vanaf 59,-

Wolters Juwelier

Contactgegevens

Wolters Juwelier
Friesestraat 4
7741GV COEVORDEN
Nederland

Openingstijden

maandag09:30 - 17:45
dinsdag09:30 - 17:00
woensdag09:30 - 17:45
donderdag09:30 - 21:00
vrijdag09:30 - 17:45
zaterdag09:30 - 17:00
zondaggesloten

Over ons

Over Wolters Juweliers

Wolters Juweliers is een familiebedrijf sinds 1955 gevestigd in Coevorden en sinds 1986 in Emmen. Naast een uitgebreide collectie goud en briljant heeft Wolters Juweliers een uitgebreide zilver- en horlogecollectie in huis. Bij Wolters Juweliers zijn echte vakmensen aan het werk. Horloges kunnen worden gerepareerd, er zijn goudsmeden in huis en uw ontwerp kan bij ons uitgewerkt worden.

Trouwringen ontwerpen en uitkiezen met de klant is één van onze passies. Ook zijn we trots op het Zwitserse merk Ebel, een hoogstandje als het gaat om horloges.

HISTORIE

In 1955 besloot Johannes Wolters, voor vrienden Max, om in Coevorden een winkel te beginnen in horlogerie. Hij was bekwaam horloge- en klokkenmaker, opgeleid aan de technische school in Almelo. Na een aantal jaren in dienst te zijn geweest als reparateur in 's Heerenberg, besloot hij toch zelf maar eens te beginnen.

Na een zoektocht in onder andere Emmen en Zwolle, koos hij toch voor Coevorden. Emmen was toen te klein....
Hes Wolters was zijn vriendin en hielp hem mee de zaak in te richten en ging in de winkel staan. Omdat ze niet getrouwd waren moest Hes elke dag met de trein terug naar haar ouderlijk huis in Vriezenveen, dus werd er in dat jaar netjes getrouwd. Ze kregen drie kinderen, resp. Aart, Tjardi en Gert.

De zaken gingen langzaam steeds beter en in 1970 werd het oude pand gesloopt en een modern pand opgebouwd. De tijdelijke noodkeet stond een half jaar op de markt!

Zo rond 1979 besloot Tjardi een goudsmid opleiding te gaan doen en ging in de winkel staan. Nieuw bloed en meer kennis omtrent goudsmeden en sieraden ontwikkelde zich. Rond 1984 besloot ook Aart na een studie middelbare detailhandelschool en HEAO de zaak in te gaan. Gert was na de MAVO naar de goud en zilversmeden opleiding in Schoonhoven gegaan en ging na zijn studie werken bij verschillende juweliers en goudsmeden. Omstreeks 1985 kwam Gert ook in de zaak en nam de reparaties gedeeltelijk over van Tjardi.

In 1986 was Ma Wolters degene die er in Emmen even een zaak bij kocht, in de Minister Kanstraat. Gert Wolters heeft daar nu al 30 jaar de bezielende leiding.