Ris Juwelier

Terug naar het overzicht

De grondslag ligt in de Zaanstreek, waar Jacob Ris rond het jaar 1900 een kapperszaak begon.

Daar begon hij naast het kappersvak in deze winkel na enige jaren ook enkele uurwerken en sieraden te verkopen.

Rond 1930 kwam zijn zoon Pieter Ris ook in de zaak werken, deze kreeg de opdracht om binnen een dag een kapotte wekker te repareren. Dit was voor hem de eerste keer dat hij een uurwerk in handen kreeg maar na 6 uur zwoegen had hij de wekker toch weer lopend gekregen. Daarmee was zijn keus gemaakt, Pieter Ris ging niet het kappersvak in maar werd juwelier.

Pieter Ris trok uit de Zaan naar IJmuiden waar hij een zaak begon op het Kennemerplein, waar hij uurwerken en juwelen verkocht. Toen de oorlog uitbrak was hij genoodzaakt zijn zaak te stoppen en ging werken voor diverse andere juweliers, o.a. in Haarlem. Maar na de oorlog kwam hij toch weer terug en opende opnieuw een winkel, nu aan de Wijk aan Zeeerweg. In 1954 werd het pand aan het Marktplein gebouwd waarnaar hij zijn winkel verhuisde en waar onze zaak nog steeds gevestigd is.

Rond 1980 kwamen de zoons Pieter jr. en Luuk Ris in het bedrijf. Pieter als afgestudeerd horloge/klokken-maker en Luuk als afgestudeerd goud/edelsmid. Samen met hun echtgenoten Marlies en Ingrid hebben zij de zaak na diverse verbouwingen en uitbreidingen gemaakt tot wat hij nu is. Een modern juweliersbedrijf met een komplete kollektie op horloge- en sieradengebied. Wat wel ouderwets is gebleven is het vakmanschap waarmee wij al uw reparaties verzorgen aan uw kostbare sieraad, horloge of klok. Komt u gerust eens bij ons in de winkel binnen en laat u informeren over de diverse mogelijkheden

 
Ris Juwelier
Ris Juwelier
Marktplein 17
1972GA IJMUIDEN
Nederland
T: 0255 515 668
: ris@risjuwelier.nl
W: risjuwelier.nl/

Openingstijden

  • Maandag:gesloten
  • Dinsdag:09:30 - 17:30
  • Woensdag:09:30 - 17:30
  • Donderdag:09:30 - 17:30
  • Vrijdag:09:30 - 17:30
  • Zaterdag:09:30 - 17:00
  • Zondag:gesloten
 

>Winkels>Ris Juwelier

Naar boven
Hoofdmenu